the usual

Så, idag när francesca kom hem frågade hon A vad vi hade gjort idag. "We went on the trampoline! I had chocolate on the trampoline!" Francesca teleproterar "DID YOU? :@ or is he lying?" till mig. "And we had salad and supper and went to the beach and I drove!"

Ikväll ska vi äta jacked potato, majskolvar och korv. Yum. Imorgon ska jag in till Dorking för att försöka få bukt med min telefon som skickar tiotals sms av sig själv.

Kör i vind!


I felt like the Stig

Idag var vi i Dunsfold och kollade på Wings & Wheels. Och körde på Top Gears testbana, vilket var asballt. Med tanke på att min kamera är asbra och har 5000 pixlar så lägger jag upp alla 300 bilderna jag tog.





Once more - Jag älskar min nya familj

Brumbles

björnbärspaj


Sloganizer

Jag älskar det. Works every time när man har tråkigt.


testade mitt namn ett par gånger -

My Soph , your Soph, Soph for all!
You better get your Soph out.
Saved by Soph
Jesus loves Soph

Okej, så namn är inte jättekul, men om man skriver något lite mer farligt, som cocaine eller något midre rumsrent blir det genast mycket roligare

Cocaine, see more. Do more.
Halleluja, it's a cocaine
Cocaine, the smart choice.

http://www.sloganizer.net/en/

Time to finnish my second Coke of the day

of to bed after five coke

ÅH idag har jag köpt fish and chips vilket var AMAZING! Photo's coming up

Tänkte utöka mitt godisförråd idag med lite Ben & Jerry men så blev det inte, jag orkade inte köa. Var istället på boots (igen), WHSmith och köpte tidningar och köpte världens bästa födelsedagskort :) Måste bara komma på vilket jag ska skicka till vem... Next up is Ingrid, sen Frida, Kim och Håkan. Kim. Kom hit. Vädret var fantastiskt idag btw. Har skickat en miljon mejl till MFIY ikväll. Torterat henne. Och kollat på Valentines day som ite alls var så dålig som jag trodde. Way better than I love you Philip Morris. Urk.


RIGHT Fredrik! du ska få bilder på en bil snart ;)


grym sång från Travies blogg. Tack kim

SHOP

Idag har jag signat upp för ett bankkonto på Lloyds. Nu kan jag börja shoppa online!! I eftermiddag var jag ensam hemma så jag tog bilen till Dorking och köpte en massa nyttiga saker, och lite onyttiga. Coca Cola. Sen igår hade jag inte kört bil på sex dagar. Abstinens. Jag älskar Surrey.



 

Skaffade ett engelsk nummer idag också, så slipper jag betaöa skyhlga räkningar från telia.



p.s. Idag fick jag ett reklamtelefonsamtal. Alltså, inte någon som ringde och ville prata med mig utan det var en mansröst som sa "this is a free call, we will not charge you for this call, just listen carefully. Do not hang up. Are you suffering from debts?" (jag trodde han sa death först. Huh? "någotrandomföretga can help you if you have depts that" Sen la jag på.

Bond. Prince Bond

Händelserik kväll ikväll :) Vi hade lamb koftas (lammbiffar med koriander och mynta och sånt) och jag började med de runt sju, eftersom jag inte hade något annat att göra. Francescas bästa vän ringer efter tio minuter och de pratar i en evighet. jag ör klart biffarna och sätter mig vid min dator sålänge. Utanför mitt fönster piper det oavbrutet så efter en minut tittar jag ut genom fönstret. Ser ingenting. Jag säger till Francesca att det piper från grannen så hon tar med sig Bonnie och springer till grannen. Efter tjugo minuter är hon tillbaka. Det var inget farligare än ett alarm som hade gått av sig själv hos en gübbe som inte var hemma. Tur.

halv nio är James hemma och vi äter Lamb Koftas och han förklarar hela det brittiska politiska systemet för mig. Jag tappar en lambkafta på golvet och hör och häpna - jag svor (förlåt) på engelska! It's getting into my brain! Det hände aldrig i england att jag svor eller sa något spontant på engelska! Efter maten åt vi ost och kex. Sen åt vi Victoria och Daniels bröllopschoklad. Sen frågade James om jag ville ha te. Hur mycket äter de i det här landet? Jag umgicks inte lika mycket med familjen i London så jag vet inte om de åt lika mycket. Jag ville inte ha te. Umgås över mat är kul ändå.

Francesca tyckte Prins Daniel såg ut som James Bond.

Chatten med Bruno Mars börjar om 7 minuter. Lay-on imorgon med :D


Left hand side trouble

I morse åkte jag, Francesca, Bonnie, och barnen till englands största vingård. tyvärr var vädret för jävligt, men jag tog en del bilder ändå med min 5000 megapixel high-tec-kamera. Hem igen, hade lite yummy lunch, diskade lite och strök och därefter kom min körskolelärare :) Satte mig i den ashäftiga renaulten. Usch. och skulle lägga i ettan, men det fanns ingen etta, bara ett dörrhandtag. Reflexerna sätter in. Första femton minuter gick sjukt dåligt, men efter en stund vande jag mig. De engelska vägarna är så smala, så jag ör mest orolig för att någon jag möter ska förlora en sidospegel. Körskoletanten sa till Francesca när vi kom till baka att hennes au pair var extremt "mogen, ansvarsfull, intelligent och säker". I knew that.




Fun fact - James May byggde en gång ett hus i Lego på vingården vi var på. Allt var i Lego utom maten och vattnet (ofc). Sängen var i Lego, toaletten, handfatet osv. Där sov han i en natt.


Här kommer bilder till mamma





 






Greetings wheelie bin

Sitter på mitt rum och läser the Evening Standard som James köpt mig. Francesca berättade om kattdamen i morse, och i eftermiddag såg jag klippet på youtube. Vem kastar en katt i en soptunna? VEM gör något sånt. I tidningen står det iaf att hon ber om ursäkt "Forgive me, says wheelie bin cat woman". I morse sa hon "I don't know what the fuss is about, it's just a cat. I thought it would be funny". Wheelie bin cat woman är ett nut case.

Idag har regnet forsat ner. Jag tog ut Bonnie i eftermiddag. Det var hemskt. A och L hade en playdate idag med två tjejer som bor grannar och deras nanny. James och Francesca spelade Racketball och var ute och åt i kväll så jag satt i köket och skypade med Kim och Ingrid och kollade på Champions League.

I'm giving you wheelie bin cat woman




Om vi var kor


kaktusbilder.


Visste ni att när grodor ska spy så spyr dom först upp magen? Tänkte bara säga det och visa hur Sofie demonstrerar.

And that's how Kim sees it.

chipsen heter Mccoys.

McCoys.


hemligt meddelande

  • Matat ankor
  • Promenerat i Surrey Hills
  • Ätit fisk
  • Sett 568 Ford Ka
  • Sett 12 Mazda Mx-5
  • Sett 890 Minis
  • Vart i lekparken och lockat brumbles.
  • Ätit toast och cinnamon cereals.


    Det har jag gjort idag

Måndag

Whaddup dawgs!

Jag var absolut extremt trött igår kväll så när vi käkade middag sa James att jag ”could take a lion tomorrow” och jag svarade ”huh?” A lion/layon är en sovmorgon. Så jag gick upp vid 8 istället för sju. Till frukost hade jag te och rostat bröd med körsbärssylt. Därefter åkte vi in till Dorking för att handla – Francesca frågade mig vad jag tyckte om och ville ha att äta. Jag svarade salt and vinegar-chips, cinnamon-cereals och krispolls. Vi tog allt. Dessutom var vi på banken, WHSmith för att köpa kuvert och Boots. Vi åkte inte Volvo till Dorking idag, utan BMW. När jag satte mig i såg jag att det inte alls var en Sedan utan en cab med hardtop. Och fyra säten. Och svart metallic. Och en bula. Francesca sa att det var hennes nya bil så det förklarar kanske att de har fyra bilar – Volvo till Francesca, En Peugot till James och en till mig, plus en cool bil.

J (förra au-pairen) var här när vi kom hem, så hon har visat mig alla rutiner i eftermiddag. Sen åkte vi till en lekplats och och A hittade ”Brownberries!” björnbär alltså. Han åt alla röda. Han ville aldrig åka hem så jag lovade honom att vi skulle gå ut och plocka en massa imorgon.

Jag gav Francesca mina svenska presenter ikväll. She loved them. JUST DET! Jag skaffade en almanacka med bilder från Sverige och en glasskulptur från en glashytta in my hoods.

Jag skrev ett brev till Kimmy idag. Hehe. Hej Kim.

OCH jag fick mitt schema. Passar barnen hela dagen på måndagar och onsdagar, halva dagar på tisdag och fredag och ledig på torsdagar. Dammsugar köket tre dagar, tvättar och stryker lite varje dag och tar ut hunden.

Okej. Hej då

P.S. Jag kommer aldrig att bli konfident i att kindpussa.


DAGEN D

Hej.

Dagen/natten började halv fyra i morse när jag steg upp, åkte hemifrån med mamma och pappa halv fem. Det regnade EXTREMT mycket först femton minuterna på vägen, men det avtog sen. Var så nervös i bilen att jag trodde jag skulle kräkas. I didn't. Checkade in vid sju ungefär, planet skulle gå halv nio. Det var försenat till tio. Halv elva. Vid elva gick vi på planet. Jag hamnade längst in vid fönstret. Hurra. En decimeters benutrymme och fullpackat plan. Jag fick panik så jag bad brittiskan och hennes pojkvän bredvid mig att byta plats. Det gjorde de och jag överlevde. Men jag hade druckit mycket cola. Jag gillar cola.

När vi väl anlände till Gatwick tog det tusen år tills bagaget kom. Efter ettusenett år såg jag Francesca och L med en skylt där det stod ”Welcome Sofie!” Fett. Vi gick till parkeringen, vilket tog femtusen år, men det var absolut värt väntan för nu vet jag vilken bil de kör. Fast jag kommer inte köra den. Thank God – XC90 ain't my thing. I bilen säger hon att deras förra au pair har lånat en bil nu (peugot) och att de har en till peugot. Anländer till huset (med automatiska grindar!) och där står en bmw också. Undrar vad de ska ha så många bilar till.

Småpratade lite i bilen och jag nämner att i Guildford (inte långt härifrån) spelar de in Top Gear. Gissa vilka som är världens största top gear fans? Andreas och Fredrik. Men James och Francesca gillar också top gear. Och har försökt få biljetter till det i två år. Men nä. Hur som helst visas Top Gear på söndagar. Men inte idag. James ska ge mig internetkoden så jag kan kolla på britains version av svtplay/tv4play osv. Alla kanaler på ett ställe. Ballt. Sen ska jag kolla Top Gear och sova.

Also, min nya pyttelilla hemstad har allt man kan tänkas behöva när man är sugen. Listen to this:
Waitrose
WHSmith
Starbucks
Superdrug. JAG ÄLSKAR SUPERDRUG
Boots
Tågstation

Och en massa annat som är bra.

Hej då!

 


hjev kimpizar

Goddag.
Hur mår, ni? Jag mår, fint. Som räven sa. Idag har jag inte, köpt ett kylskåp. Men jag har varit på, bio. Bra. Med Sofi(e). Hon har en näsa. Som de flesta har (om man inte är Voldemort. Men han är rätt sexig förstås, så han klarar sig fint). Om ni inte har listat ut vem det är som skriver ännu, så förtjänar ni inget nobelpris. Det håller Janne B med om. Sofie sitter på en stol. Sånt borde belönas. Sånna saker och även saker som att man heter Oskar. Eller att man har tio tår. Evolutionen skulle belönas. Den tänkte verkligen på hur jobbigt det skulle vara att ha elva tår. Man skulle aldrig hinna måla alla tår på tre och en halv minut som man gör nu, med tio tår. Men det som mest av allt borde belönas är ju förstås magiska bollar med åttor på. Mycket bättre än vanliga bollar, som fotbollar eller innebandybollar.

Så låt oss tala om något seriöst i livet. Många gånger har folk undrat vad jag ska göra när mina tår är färdigvuxna. Själv ser jag tre möjlighter framför mig. Biodlare, en gammal lastbil eller streetfighter. Jag är helt klart badass nog för alla av dem. Speciellt biodlare. Man måste vara mycket badass för att klara av det jobbet. Eller för att vara Voldermort. Ni skulle bara veta hur badass han måste vara. Han har säkerligen svarta tånaglar. Eventuellt mörkblå. Absolut inte puderrosa. Det är inte badass. Voldemort är delicious. Han mäter förstås inte upp med Oskar, men vem gör det förutom Rudolf med röda mulen? Ingen. Precis. Till nästa vecka skall vi alla ta oss en lång funderare på följande: om man sitter fast i en bajamaja, hur kommer man bäst ut? Bör man alltid bära med sig en liten såg? Eller bara en raket? Tänk noga. Adjö.

And that's how Kim sees it. Peace. Nu ska jag ge lite kärlek till Oskar.

Jag har väntat så länge på just denna dag... Nehe

Dags att öva på vår spanska lite...

Pepe Reina gjorde bort sig igår, hade vart skönt om Pool hade inlett med en seger.




Also...
Rumor has it that Brad Jones, och inte minst OLA TOIVONEN kommer till klubben snart!

the crime beach

Igår träffade jag Frida, vilket var helt insane, med tanke på att vi inte har setts sen dagen vi tog studenten. Vi käkade världens bästa pizza, därefter åkte vi till Maxi och köpte bio-godis. Två timmar kvar tills filmen började så vi körde ut till Brottet och stranden.


Nä, nu är jag hungrig. Ännu en fördel med England - deras frysmat är alldeles underbar. Den svenska är inte det.


Frida tog en del foton. Vissa blev coola. Andra inte
























P.S. Inception var oförlåtligt bra.

Åhå



Nåväl. Imorgon går jag och Ful-Frida på bio. Vi ska se Inception eftersom jag redan har sett typ en miljon av de som går nu.


Fritidsfunderingar

Igår fick jag ett mejl från min framtida mor, Francesca, som hade lite frågor angående mitt körkort, hur länge jag hade haft det och om jag hade orsakat några skador på bilar jag kört osv. Hehe. Hon skulle skriva upp mig under deras bilförsäkring.

Jag undrar vilken bil det är jag ska köra, har inte vågat fråga. Det är lite nördigt...

Letar kurser, skolor och fritidsaktiviteter i området atm, har hittat en personlig tränare som verkar bra och en skola med kurser i advanced english. Vill sjukt gärna börja spela rugby också :)

Nä, nu ska jag dricka Cola, min andra för idag och klockan är bara två.

The force is strong with me today

Fiesta

Igår kväll gjorde jag och mamma fish and chips, divine. Vi hade frityr-fest och kastade ner både potatis, zuccini och rödlök i fritösen.





Dessutom köpte jag presenter till familjen idag






After the photoshoot things got rough





Crisps

Tiden går så sjukt snabbt dessa sista veckorna innan jag åker. Förra veckan (=Min första lediga vecka på überlänge) hade jag inte en enda lugn dag. Jag träffade kompisar, shoppade, passade barn, klippte håret. Ingenting nyttigt alltså.

Funderar på vad jag ska ge barnen i present när jag kommer till familjen. De är ju bara ett och tre, och att köpa leksaker känns inte så lockande. Just nu funderar jag på badskum. Det tar ju inte så mycket plats i resväskan heller :) Hoppas de gillar banandoft...

Nu ska jag fortsätta att förbereda mig mentalt. Vinägerchips <3




McCoys chips måste vara de bästa någonsin. Deras Ham & Mustard flavour är to die for.

RSS 2.0